Soefganiot gevulde oliebollen(Uitgelichte Chef Natascha Wagner)
Vrij moeilijk
Goedkoop
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
Bereiding
Kook
Klaar in
1h 30m
Galerij
Categorie: | Bakkerij |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingredienten
500 g Bloem |
1 zakje(s) Gist |
4 Eierdooiers |
200 cc Water |
50 g olie |
8 el Suiker |
3/4 tl Nootmuskaat |
1/4 tl Zout |
Olie om te frituren |
grove Suiker |
Jam |
Soefganiot gevulde oliebollen Aanwijzingen
Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
Laat het 1 1/2 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
Laat het een uur rijzen
Goudbruin in olie van 180 graden.
Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.