Soep van chorizo garnalen en pijlinktvis
Vrij moeilijk
Vrij duur

Een heerlijke Itaaliaanse maaltijdsoep, met chorizo, zeevruchten en gnochetti.

 

Deel dit recept

Categorie: Soep Varkensvlees Inktvis Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Tijgergarnalen
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

2 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
1 Prei, fijngesneden
250 g Chorizo, in plakjes
3 teentje(s) Knoflook
1 Wortel, geschraapt en fijngesneden
1 el Sinaasappelschil, geraspt
1 tl Saffraandraadjes
400 g Tomatenblokjes, uit blik
2 Laurierblaadjes
3 takje(s) Verse Tijm
1 L Cour Bouillon
25 cl Witte Wijn
550 g Rauwe Tijgergarnalen
300 g Pijlinktvis, schoongemaakt
150 g Gnochetti
2 el Peterslie, gehakt

Soep van chorizo garnalen en pijlinktvis Aanwijzingen

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, chorizo en de prei 5 min.
  2. Voeg de wortel, selderij en sinaasappelrasp toe en bak 10 min. zachtjes, zorg er voor de ze niet bruin kleuren.
  3. Voeg de saffraan, tomaten, laurier en tijm toe.
  4. Schenk de witte wijn en bouillon erbij.
  5. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
  6. Kook ondertussen de gnochetti in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken in een vergiet.
  7. Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal.
    Doe de garnalen, gnochetti, pijlinktvissen en de peterselie in de pan en warm alles nog even 5 min. door.
  8.  
  9.  

Recept notities

 

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept