Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een recept van het eiland Kalimantan.

Deel dit recept

Categorie: Desserts Fruitdessert
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

5 Belimbin (Stervrucht)
Zout
1/2 L Water
150 g Kristalsuiker
1 Kaneelstokje
1 Foelie, zaadmantel van de nootmuskaat
1 Kardemompeul
geschaafd ijs

Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing Aanwijzingen

  1. Was de stervruchten, snijd ze in circa 1cm dikke stervormige plakjes en wrijf ze goed in met wat zout.
  2. Breng het water met de suiker aan de kook en laat het op een laag vuur koken tot de suiker is opgelost. doe het kaneelstokje, de foelie en kardemom erbij en laat alles circa 10 minuten op een laag vuur koken.
  3. Doe de plakjes stervrucht in de siroop, laat nog circa 5 miuten koken en afkoelen.
  4. Serveer met geschaafd ijs.

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept