Taart met appels en bramen
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een appeltaart met bramen, op een iets andere manier met volledige appels.
Categorie: | Bakkerij Fruitdessert Oven Taart |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
6 Handappels, niet te grote |
50 g Boter |
350 g Bramen |
5 el basterdsuiker |
Citroensap |
Slagroom |
Het Deeg
180 g Bloem |
90 g Boter, ongezouten, op kamertemperartuur |
90 g Rietsuiker |
3 Eieren, middelgroot |
Taart met appels en bramen Aanwijzingen
- Schil de appels en wrijf ze in met citroen. Leg ze in een vuurvaste schaal en zorg dat er nog plaats is voor de bramen.
- Bestrooi de appels met 3 el. suiker, verdeel er de boter over en bedek de schaal met folie.
- Bak de apples 30 min. in een voorverwarmde oven op 190°C tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
- Maak het deeg - Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en meng tot een glad deeg.
Kneed dit nog 30 seconden met de hand, maak er een bal van en wikkel dit in folie. Laat het deeg 20 min. opstijven in de koelkast.Vermeng intussen de bramen met de rest van suiker. - Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en meng tot een glad deeg.
Kneed dit nog 30 seconden met de hand, maak er een bal van en wikkel dit in folie. Laat het deeg 20 min. opstijven in de koelkast. - Snijd boven elke appel een rondje uit het deeg, bestrooi alles met suiker.
- Bak de taart 10 min. in een voorverwarmde oven op 220°C.
Verlaag de temperatuur tot 190°C en laat de taart nog 15 à 20 min. bakken tot het deeg lichtbruin is. Het mag zeker niet te donker worden. - Serveer met lekker veel room.