Thaïse risotto met kip
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
Heerlijke risotto met oosterse invloeden. Met pittige rode curry en fris gember en citroengras.
 

Deel dit recept

Categorie: Kip Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Risotto
Seizoenen
Keuken type Thaïs
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

3 dl Bouillon
2 stengel(s) Citroengras, kruis ingesneden
2 el Arachideolie
1 stuk(s) Rode Ui, in kliene blokjes
5 stuk(s) grote Parijse champignons, in kleine blokjes
1 el Rode Curry pasta
330 g Risotto rijst
3 dl Kokosmelk
1 stuk(s) dubbele Kippenborst
handvol Bieslook, fijngesnipperd

Thaïse risotto met kip Aanwijzingen

    • Giet de bouillon in een kleine kookpot met de citroengras stengels. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 min. prutelen.
    • Verhit de olie in een hoge pan en bak de ui +/- 2 munten, voeg dan de champignons toe en bak nog 2 à 3 min. Tot de ui gaar is.
    • Bak dan de curry pasta 1 minuut mee.
    • Voeg de rijst toe en meng alles goed.
    • Giet de bouiilon door een zeef over de rijst.
    • Voeg de koksmelk toe.
    • Dek de pan af met een deksel en laat vijtien minuten op een zacht vuur garen. Kijk·af en toe of er nog genoeg vocht is.
    • Na een 15 min. alles nog eens goed doorroeren en indien odig water of extra bouillon toevoegen.
    • Nog een kwartier laten verder garen. Hou vocht gehalte in het oog. Bak terwijl de kip.
    • Wanneer de risotto klaar is voeg de kip toe en meng goed.
    • Verdeel in warme kommetjes en versier met bieslook.
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept