Thaïse risotto met kip(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
Heerlijke risotto met oosterse invloeden. Met pittige rode curry en fris gember en citroengras.
Galerij
Categorie: | Kip Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Risotto |
Seizoenen | |
Keuken type | Thaïs |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
3 dl Bouillon |
2 stengel(s) Citroengras, kruis ingesneden |
2 el Arachideolie |
1 stuk(s) Rode Ui, in kliene blokjes |
5 stuk(s) grote Parijse champignons, in kleine blokjes |
1 el Rode Curry pasta |
330 g Risotto rijst |
3 dl Kokosmelk |
1 stuk(s) dubbele Kippenborst |
handvol Bieslook, fijngesnipperd |
Thaïse risotto met kip Aanwijzingen
- Giet de bouillon in een kleine kookpot met de citroengras stengels. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 min. prutelen.
- Verhit de olie in een hoge pan en bak de ui +/- 2 munten, voeg dan de champignons toe en bak nog 2 à 3 min. Tot de ui gaar is.
- Bak dan de curry pasta 1 minuut mee.
- Voeg de rijst toe en meng alles goed.
- Giet de bouiilon door een zeef over de rijst.
- Voeg de koksmelk toe.
- Dek de pan af met een deksel en laat vijtien minuten op een zacht vuur garen. Kijk·af en toe of er nog genoeg vocht is.
- Na een 15 min. alles nog eens goed doorroeren en indien odig water of extra bouillon toevoegen.
- Nog een kwartier laten verder garen. Hou vocht gehalte in het oog. Bak terwijl de kip.
- Wanneer de risotto klaar is voeg de kip toe en meng goed.
- Verdeel in warme kommetjes en versier met bieslook.