Witloof roomsoep(Uitgelichte Chef Marc - DeKookfanaten)
Galerij
Categorie: | Soep |
Seizoenen | Winter Herfst |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 kg Witloof |
1 Appel |
1 Ui |
1 Preiwit |
1 Bleekselderij |
1 L kippenbouillon |
Peper en zout |
Witloof roomsoep Aanwijzingen
Kuis het witloof.
Eventueel geschonden blaadjes verwijderen
De stronkjes in twee snijden en de harde bittere kern verwijderen
Eventueel geschonden blaadjes verwijderen
De stronkjes in twee snijden en de harde bittere kern verwijderen
200 g witloofblaadjes afzonderlijk houden voor het garnituur en ondertussen in koud water bewaren
Het overige witloof in grove stukken snijden (grove mirepoix)
De appel, ui, preiwit en bleekselderij in grove stukken snijden en met het witlof samenvoegen
De appel, ui, preiwit en bleekselderij in grove stukken snijden en met het witlof samenvoegen
Boter laten smelten en de grove mirepoix aanstoven zonder te kleuren
Met bloem bestrooien, mengen en even laten drogen
Met kipbouilllon bevochtigen en heel goed los roeren. Heel belangrijk, want de bloem zal anders aanbranden.
Gedurende 30 minuten zachtjes laten koken
De soep op smaak brengen met peper, zout en eventueel wat griessuiker
Mixen en door een puntzeef steken
Weer aan de kook brengen en afschuimen
Vlak voor het opdienen of doorgeven met de room afwerken
Het garnituur - De 200 gr witloofblaadjes die je afzonderlijk moest houden uit het water halen en goed drogen
In lange reepjes van 1 mm dikte snijden.
Even laten stoven
In lange reepjes van 1 mm dikte snijden.
Even laten stoven
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet
Per portie
Meer details
Website | |
Bron | Marc, DeKookfanaten |