Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salade van kikkererwten en rijst
Super easy
Fairly cheap
 Vegetarische salade van kikkererwten, kerstomaten, spinazie en rijst afgewerkt met amandelen en Japanse sojasaus.
Prep

20m

Share This Recipe

Category: Snacks, Salades, Broodjes Vegetarisch Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

400 g Kikkererwten, gekookt
200 g Kerstomaten
100 g Spinazie, jonge blaadjes
2 Avocado's
4 Lente-uitjes
1 Citroen sap
300 g Rijst, gekookt (volle)
60 g Amandelen, gepeld
1 tl Tamarinde (Japanse Sojasaus)
3 el Olijfolie
Peper en zout

Salade van kikkererwten en rijst Directions

    Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water.
    Giet af. 
     
    Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes.
     
    Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de amandelen, schud regelmatig.
    Hak grof.
     
    Meng de kikkererwten met de rijst, de lente-uitjes, de kerstomaten, de amandelen en de spinazie.
    Kruid met zout en meng nogmaals.
     
    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de tamarinde, kruid met peper.
     
    Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en pel ze.
    Besprenkel met citroensap.
     
    Giet een beetje vinaigrette in het kuiltje van de avocado’s.
     
    Meng de rest door de rijstsalade.
     
    Schik een halve avocado op elk bord en serveer er de rijstsalade bij.

Nutrition facts

Serving size diet vegetarian Vegan

Per Serving

Kcal: 714 kcal
Carbs: 73g
Fat: 35g

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.