Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steak tartaar / Americain
Fairly difficult
Fairly cheap

Een echte steak tartaar zoals hij moet worden gemaakt.

Voor dit gerecht heb je een uiterst scherp mes nodig!

 
 
 
Prep

30m

Cook

10m

Wait

15m

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Vleesgerechten
Seasons June July August September
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Steak tartaar

600 g Steak, extra kwaliteit vanbij de slager
1 Sjalot
2 el Kappetjes
1 bussel Krulpeterselie
1/2 Citroen
Worcestershire saus
Tabasca
Peper en Zout

Overige

1 kg Verse Frietjes
Waterkers

Steak tartaar / Americain Directions

  1. Snij het vlees eerst in dunne lapjes en deze lapjes in zeer fijne reepjes, en dan in fijne stukjes
  2. Blijf dan een tijdje snijen/hakken tot het vlees fijn gehakt is. Kost wat tijd maar is achteraf zo heerlijk lekker.
  3. Doe het gemalen vlees in een mengschaal/kom en zet koel. Reinig de plank waarop jet het vlees hebt gesneden/gehakt.
  4. Pel de sjalot en snipper fijn
    Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes
  5. Hak de augurken in fijne stukjes
    Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurk bijk het vlees, meng goed en zet koud.
  6. Spoel de krulpeterselie en snipper fijn, geen steeltjes.
  7. Voeg peterselie toe aan het vlees en meng goed, zet terug koel.
  8. Maak de frietjes en bak ze voor de eerste keer.
  9.  

Notes

 

 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.