Steak tartaar / Americain(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een echte steak tartaar zoals hij moet worden gemaakt.
Voor dit gerecht heb je een uiterst scherp mes nodig!
Prep
30m
Cook
10m
Wait
15m
Gallery
Category: | Hoofdgerechten Vleesgerechten |
Seasons | June July August September |
Cuisine Type | COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Steak tartaar
600 g Steak, extra kwaliteit vanbij de slager |
1 Sjalot |
2 el Kappetjes |
1 bussel Krulpeterselie |
1/2 Citroen |
Worcestershire saus |
Tabasca |
Peper en Zout |
Overige
1 kg Verse Frietjes |
Waterkers |
Steak tartaar / Americain Directions
- Snij het vlees eerst in dunne lapjes en deze lapjes in zeer fijne reepjes, en dan in fijne stukjes
- Blijf dan een tijdje snijen/hakken tot het vlees fijn gehakt is. Kost wat tijd maar is achteraf zo heerlijk lekker.
- Doe het gemalen vlees in een mengschaal/kom en zet koel. Reinig de plank waarop jet het vlees hebt gesneden/gehakt.
- Pel de sjalot en snipper fijn
Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes - Hak de augurken in fijne stukjes
Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurk bijk het vlees, meng goed en zet koud. - Spoel de krulpeterselie en snipper fijn, geen steeltjes.
- Voeg peterselie toe aan het vlees en meng goed, zet terug koel.
- Maak de frietjes en bak ze voor de eerste keer.
Notes