Konijn met geuze en breidelspekjes
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop

Lonijn met Geuze en spek, vlaamser kan het niet.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Konijn Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

2 Konijnenruggen
300 g Breydel Spek
2 el Bloem
4 Sjalotten
2 teentje(s) Knoflook
Boter
1 flesje(s) Geuze
1 1/2 dl Rundsfond
2 takje(s) Tijm
1 blaadje(s) Laurier
Peper en zout

Konijn met geuze en breidelspekjes Aanwijzingen

  1. Hak de sjalot en look fijn en laat ze gedurende 5 minuten zachtjes stoven in wat boter.
  2. Snijd het breidelspek in blokjes en bak het mee met de uien en de look.
    Kruid de konijnenruggen.
    Draai elk stuk vlees in de bloem.
     
    Bak de konijnenruggen in een aparte pan aan in boter tot ze langs alle kanten een zacht bruin kleurtje gekregen hebben.
    Leg de ruggen, op de gestoofde sjalot en spekjes in de pot.
    Overgiet het vlees met de geuze en doe er de suiker bij.
    Laat de geuze een beetje verdampen zodat de alcohol verdwijnt.
    Voeg de rundsfond toe.
    Voeg de tijm en de laurier toe en breng op een zacht vuurtje aan de kook.
    Leg op het geheel de boterham met mosterd.
     
    Het konijn mag nu gedurende 1 uur garen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pot.

Recept notities

Lekker mer kroketjes.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept