Lamskroon geplette aardappel met chorizo en oregano(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Hoofdgerechten Lamsvlees Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 Lamskroontje per persoon |
De jus :
2 dl ingekookte Lamsfond of Rundsfond |
1 dl Rode Wijn |
2 Sjalotten, fijngesneden |
1 takje(s) Rozemarijn |
1 teentje(s) Knoflook, geperst |
Geplette Aardappel
8 Aardappelen, geschild en gekookt |
12 sneetje(s) Chorizo, in brunoise |
4 Sjalotten |
klontje Boter |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
1/2 tuiltje(s) Oregano, fijngehakt |
2 el Zure Room |
Peper en Zout |
Lamskroon geplette aardappel met chorizo en oregano Aanwijzingen
- Kleur de lamskroon in een pan en gaar ze 5 minuten in de oven op 220°C. Haal ze uit, draai ze om en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Stoof in boter de sjalotten, look en rozemarijn aan.
Blus af met de rode wijn en laat inkoken.
Voeg de fond toe en laat mee inkoken tot sausdikte.
Zeef de saus en kruid af met peper,zout en werk af met een klontje boter.
Stoom of kook de aardappelen gaar.
Stoof de look en sjalot aan in boter.
Laat ze zachtjes stoven. Bak de chorizo blokjes even mee.
Voeg de aardappelen toe en plet ze met een vork.
Voeg olijfolie toe als je ziet dat het geheel een beetje te droog wordt.
Meng er de oregano onder.
Kruid af met peper en zout
Roer er op het laatste de zure room onder zodat het geheel smeuïg wordt.