Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
400 g Penne |
1 el Olijfolie |
2 stuk(s) Sjalotten |
1 teentje Knoflook, fijngehakt |
200 g Parijse Champignon |
1 el Oregano, fijngesneden |
100 g verse Spinazie |
100 g Gorgonzola |
1/2 dl Witte Wijn |
1/2 dl Room |
Parmezaan, gemalen |
Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano Aanwijzingen
- Strooi een beetje parmesan over het gerecht.
Kook of stoom de penne al dente en hou hem warm.
Versnipper de sjalot en look.
Stoof in een eetlepel olijfolie de sjalot en de look aan.
Snij de champignons in vier.
Stoof de champignons mee. Blus ze af met de witte wijn. Laat de witte wijn even doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg de room en de gorgonzola toe.
Laat de gorgonzola smelten.
Was de spinazie en snij hem fijn.
Voeg de spinazie toe bij de saus.
Snij de oregano fijn en voeg toe.
Laat het geheel nog kort even sudderen zodat de spinazie kan garen.
Kruid de saus af met peper en zout.
Meng de saus onder de pasta en serveer in een diep bord.
Recept notities
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie