Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano
Gemakkelijk
Goedkoop
Een heerlijke pasta, met champigons en Gorgonzola kaas.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

400 g Penne
1 el Olijfolie
2 stuk(s) Sjalotten
1 teentje Knoflook, fijngehakt
200 g Parijse Champignon
1 el Oregano, fijngesneden
100 g verse Spinazie
100 g Gorgonzola
1/2 dl Witte Wijn
1/2 dl Room
Parmezaan, gemalen

Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano Aanwijzingen

    Kook of stoom de penne al dente en hou hem warm.
     
    Versnipper de sjalot en look.
    Stoof in een eetlepel olijfolie de sjalot en de look aan.
    Snij de champignons in vier.
    Stoof de champignons mee. Blus ze af met de witte wijn. Laat de witte wijn even doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
    Voeg de room en de gorgonzola toe.
    Laat de gorgonzola smelten.
     
    Was de spinazie en snij hem fijn.
    Voeg de spinazie toe bij de saus.
    Snij de oregano fijn en voeg toe.
    Laat het geheel nog kort even sudderen zodat de spinazie kan garen.
    Kruid de saus af met peper en zout.
    Meng de saus onder de pasta en serveer in een diep bord.
  1. Strooi een beetje parmesan over het gerecht.
  2.  

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept