Saffraanaïoli(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Koude saus Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
1
Personen
Ingrediënten
1 snede(s) Brood |
1 dl Melk |
2 Eierdooiers |
1 mespunt(en) Zout en peper |
1 tl Wijnazijn |
1 tl Belgische Saffraandraadjes, geweekt in 1 el water |
1 tl Mosterd |
2 dl Druivenpitolie |
1 tl Water |
Saffraanaïoli Aanwijzingen
- Week voor de aïolie het sneetje brood in de melk.
- Haal het eruit en knijp de melk eruit.
- Pers de look heel fijn en meng met de eidooiers, mosterd, azijn, safraandraadjes en water.
- Voeg het geweekt brood toe en roer alles goed.
- Voeg nu geleidelijk aan de druivenpitolie toe en roer totdat de aïolie dik is.
- Kruid de aïoli af met peper en zout.
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie