Spaghetti aglio e olio(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Een van de simpelste pasta's die er bestaan, maar superlekker!
Galerij
Categorie: | Pasta's Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
500 g Spaghetti, volkoren |
5 teentjes Knoflook |
400 g Kerstomaatjes |
40 g Bladpeterselie |
30 g verse Basilcium |
100 g Parmezaan |
1 Stuk(s) Citroen, Bio |
3 el Kappertjes |
7 1/2 cl Olijfolie, extra vergine |
Spaghetti aglio e olio Aanwijzingen
Pel de knoflook en snij in plakjes. Zet een steelpannetje op het vuur met de plakjes knoflook en de kerstomaatjes in. Laat de tomaatjes en de knoflook een kwartier sudderen op een zacht vuur.
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Snipper de peterselie en het basilicum. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe aan de looksaus. Schep om. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en -rasp.
Serveer de pasta met de rest van de parmezaan.
Recept notities
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie