Witloof Ham & Kaas Piet(Uitgelichte Chef Piet Huysentruyt)
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees Oven Piet Huysentruyt |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
8 stronken Witloof |
8 sneetje(s) gekookte Ham |
50 g Vetstof |
1/2 L Melk |
Water |
Nootmuskaat |
Peper en Zout |
3 el Bloem |
500 g gemalen kaas (Emmental, Gruyère) |
Citroen |
Witloof Ham & Kaas Piet Aanwijzingen
- Zet de oven op 180 graden - bak het witloof in zen geheel aan in vetstof en kruid met nootmuskaat, peper en zout, blus met 1 glas water
- Stoof voor 5 minuten op een middelmatig vuur
- Maak de bechamel,smelt de vetstof en voeg de bloem toe, roer goed en voeg er de melk aan toe
- Giet het witloof af maar bewaar het vocht!!! Dit is voor de bechamelle, in plaats van enkel melk te gebruiken.
- Voeg een klein beetje citroensap toe aan de saus
- Rol de ham rond het witloof - Giet een beetje van de saus in een ovenschotel
- Leg de rolletjes erin
- Giet de rest van de saus erover
- Overstrooi rijkelijk met kaas
- 20 minuten op 180 graden, nog 5 minuten onder de gril.
- Dan uit de oven of je saus schift