Dürüm met köfte(Uitgelichte Chef Loïc Van impe)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een dürüm recht uit Brussel met zelfgemaakte köfte en super veel kruiden.
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Wraps Lamsvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
1 tl Korianderzaad |
1 tl Komijnzaad |
1/2 tl Zwarte peperbollen |
1 tl Chilipoeder |
1 mespunt Kaneel |
250 g Lamsgehakt |
250 g Rundergehakt |
3 stuk(s) Ui |
7 g Bakpoeder |
2 handvol Peterselie |
2 el Panko |
2 stuk(s) Tomaten |
1/2 stuk(s) Komkommer |
1 stuk(s) Rode Ui |
1/2 stuk(s) ijsbergsla |
1 stuk(s) Ei |
1/2 el Mosterd |
Witte wijnazijn |
15 cl Koolzaadolie |
2 el Volle Yoghurt |
1 teen Knoflook |
1 tl Sambal |
1 tl Chilivlokken |
1/2 tl Kurkuma |
8 stuk(s) Dürümvellen |
Dürüm met köfte Aanwijzingen
Verbrijzel in de vijzel 1 kl korianderzaad, 1 kl komijnzaad en ½ kl zwarte peperbolletjes.
Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl nootmuskaat en 1 mespunt kaneelpoeder toe.
Meng 250 g lamsgehakt en 250 g rundergehakt
Voeg de specerijen toe.
Rasp 3 uien en voeg toe.
Voeg een snuifje zout, 7 g bakpoeder en 1 handvol gesnipperde peterselie toe.
Kneed tot een homogeen mengsel. Wanneer het te vochtig is, voeg je panko toe
Verwarm een grillplaat op hoog vuur.
Snijd 2 tomaten en ½ komkommer in brunoise.
Snipper 1 rode ui, een handvol peterselie en ½ ijsbergsla fijn.
Doe 1 ei in een maatbeker en voeg 1 el azijn, peper, zout en ½ el mosterd toe.
Zet de staafmixer in de maatbeker en voeg 15 cl koolzaadolie toe. Mix tot mayonaise.
Meng 1 el mayonaise met 2 el volle yoghurt.
Rasp een teentje knoflook en voeg toe. Kruid af met peper.
Maakt köfte van het gehakt en bak ze 3 minuten aan elke kant op de grillplaat.
Meng 4 el mayonaise met 1 kl sambal, ½ kl chilivlokken, 1 kl Koreaanse chilivlokken, ½ kl kurkuma en een scheutje azijn.
Bestrijk het dürümvel met look -en samoeraisaus. Voeg 3 köfte en de groenten toe.
Rol dicht en laat nog even grillen op de grillplaat.
Recept notities
Als je geen lam lust, kan je het ook met rundsgehakt maken.
Ik gebruikte Argentijnse chili van Les Senteurs du Soleil (Salernes)
Bron : Zot Van Koken - VTM