Angel food cake en compote van rood fruit
Gemakkelijk
Goedkoop
 Een Angel cake is een super luchtige cake en tevens vetvrij.
 

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Oven Cake
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 8 Personen

Ingrediënten

130 g Bloem
1/4 tl Zout
12 Eiwitten
2 1/2 dl Citroensap
275 g Suiker
2 dl Vanille extract
300 g Roodfruit, diepgevroren
4 el Rietsuiker
2 dl Room
1 zakje(s) Vanillesuiker

Angel food cake en compote van rood fruit Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C
     
    Zeef de bloem en meng met de helft van de suiker en het zout.
    Klop de eiwitten met het citroensap tot stevige, glanzende sneeuw.
    Voeg er, al kloppend, de resterende suiker bij en klop nog 2 min.

    Voeg het vanille-extract toe en spatel het eiwit voorzichtig door het bloem-suikermengsel.
    Stort het deeg in een ronde, siliconen bakvorm
     
    Bak de cake in de oven gedurende 30 à 35 min.
     
    Prik er even met een mes in om te kijken of hij gaar is.
    Als er geen deeg aan het mes kleeft, is hij klaar.
     
    Draai om op een rooster en laat hem zo een uurtje rusten alvorens uit de vorm te halen.
     
    Zet een pannetje op het vuur met het rood fruit en de rietsuiker.
    Breng zachtjes aan de kook.
    Draai het vuur zachter en laat nog 10 min verder pruttelen, zodat de compote indikt.
    Klop de room half op met de vanillesuiker.
     
    Serveer de cake met de opgeklopte slagroom en compote van rood fruit.
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept