Cake met crème au beurre en gekaramelliseerde walnoten
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
EEn gepimpte cake met crème au beurre en gekarameliseerde walnoten.
Bereiding
Kook
Klaar in
10m
Galerij
Categorie: | Bakkerij Oven Cake |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
8
Personen
--- De Cake ---
250 g Tarwebloem |
1/2 zakje(sà) Droge gist |
200 g Melkerijboter |
50 g Vanillesuiker |
4 Eieren |
200 g Suiker |
1 kopje(s) Dessertkoffie |
--- Crème au beurre ---
100 g Melkerijboter |
200 g Bloemsuiker |
--- Gekaramelliseerde walnoten ---
50 g Fijne Suiker |
1 scheutje Water |
20 g Walnoten |
Cake met crème au beurre en gekaramelliseerde walnoten Aanwijzingen
Cake - Verwarm de oven voor op 175 °C.
Doe de boter in een kom en meng met de suiker en de vanillesuiker.
Breek de eieren en voeg ze toe.
Voeg tot slot de bloem en de droge gist toe en meng alles tot een egaal cakebeslag.
Neem de cakevorm en vet in met een dun laagje boter en bestrooi met wat bloem.
Giet het cakebeslag in de vorm en strijk glad.
Bak de cake gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Snij de cake open en bevochtig met een kopje sterke koffie.
Crème au beurre - Meng de boter met de bloemsuiker tot een gladde
vulling. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
vulling. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
Gekaramelliseerde walnoten - Hak de walnoten grof. Strooi de suiker in een pan, samen met een scheutje water.
Roer en zet het mengsel op een matig vuurtje.
Laat de suiker smelten en licht goudgeel karamelliseren.
Doe de noten in de pan en roer even om.
Afwerking - Strijk een royale laag crème au beurre over het gebak.
Plaats het bovenste deel terug op het gebak en druk zachtjes aan.
Plaats het bovenste deel terug op het gebak en druk zachtjes aan.
Doe nog enkele eetlepels crème au beurre bovenop de cake.
Verbrokkel de gekaramelliseerde noten en strooi ze bovenop de cake
Recept notities
Meer details
Website | http://www.aldi.be |
Bron | Aldi |