Gegrilde zalm met quinoasalade
Gemakkelijk
Vrij duur

Sappig gerilde zalm filet met quinoa, Sals Picado en verse kruiden .

Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Zalmfilets, met vel
6 Lente-Uitjes
1 teentje(s) Knoflook
1/2 Citroen, sap
1 handvol Kervel
1 bussel(s) Dille
1 bussel(s) Koriander
6 takje(s) Dragon
100 g Zure Room
1 potje Salsa Picado, Delhaize
300 g Quinoa
1 blokje(sà Groentebouillon
1 el Olijfolie
Peper en grof Zeezout

Gegrilde zalm met quinoasalade Aanwijzingen

    Spoel de quinoa en laat even uitlekken. 
     
    Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe.
    Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 min.
    Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
     
    Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
    Pel de knoflook en snipper fijn.
    Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa.
    Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
     
    Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie.
    Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
    Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 min, draai om en laat nog 2 min bakken.
     
    Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op.
     
    Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 674 kcal
Koolhydraten: 51g
Vet: 36g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept