Lauwe salade met gebakken tonijn
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Deel dit recept

Categorie: Salades Lunch Tonijn Jeroen Meus Koolhydraat arm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

600 g Tonijn
Peper en zout
100 g Groene boontjes, kort gekookt
3 Pijpajuintjes
1 Gele Courgette
1 Rode paprika
2 el Pijnboompitten
1 el Mosterd
Olijfolie
Balsamico
2 el Peterselie, gehakt

Lauwe salade met gebakken tonijn Aanwijzingen

  1. Bak de tonijn in een beetje vetstof en kruid hem met peper en zout. Bak hem 2 minuten langs beide kanten (afhankelijk van de dikte van de tonijn.)
  2. Snij pijpajuin in ringen.
  3. Snij de courgette in kleine, dikke reepjes.
  4. Snij de paprika in reepjes.
  5. Kleur de pijnboompitjes kort in de oven (of in een droge pan [DKB]).
  6. Stoof de pijpajuin, boontjes, courgette en paprika in olijfolie.
  7. Voeg de theelepel mosterd toe.
  8. Voeg enkele druppels balsamico toe.
  9. Voeg de gehakte peterselie net voor het einde toe.
  10. Serveer de salade in een diep bord en strooi er de pijnboompitjes erover.
  11. Snij van de tonijn dunne plakjes en schik ze op de salade.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept