Pasta met artisjok en feta
Gemakkelijk
Goedkoop
Simpele pasta met tomaat, artisjok, olijven en feta.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

250 g Farfalle pasta
200 g Feta
50 g Artisjokharten
1 stuk(s) Rode Ui
2 teentje(s) Knoflook
400 g Tomatenblokjes
12 stuk(s) Groene olijven (of zwarte)
10 cl Kippenbouillon
3 el Pijnboompitten
1 el Oregano
Nootmuskaat
Boter
Olijfolie
Peper en zout

Pasta met artisjok en feta Aanwijzingen

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij en hou warm.
     
    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord. Laat de artisjokharten uitlekken. Hak de olijven grof. Pel en snipper de ui en de knoflook.
     
    Verwarm wat boter en olijfolie in een sauspan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg er de artisjokken, de tomatenblokjes, de olijven en de kippenbouillon of wijn aan toe. Laat 15 minuten garen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
     
    Meng de pasta met de saus, verkruimel de feta erover en werk af met oregano en pijnboompitten.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept