Pasta met kerstomaten ricotta & pesto(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Ricotta is een weikaas die wordt gemaakt van het vocht dat uit het stremsel komt tijdens het kaasmaakproces. Het bevat nauwelijks vet en zout.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
500 g Penne (of Rigantoni) |
6 cl Olijfolie |
4 teentje(s) Knoflook, geplet en fijngehakt |
1 Ui, fijngesnipperd |
500 g Kerstomaatjes, helft gehalveerd |
300 f Ricotta |
Basilicumblaadjes |
Zout en peper |
1 Chilo of Spaanse peper, fijngehakt |
Pesto al Genovese |
Pasta met kerstomaten ricotta & pesto Aanwijzingen
- Kook de pasta in een grote pan koken water met wat zout al dente.
- Verhit 2 el olie in een koekepan op een matig vuur terwijl de pasta kookt.
Voeg de knoflook en de ui toe en fruit 3-4 min tot ze goudbruin zijn. - Voeg de halve kerstomaatjes en chili toe en laat 3-5 min. op laag vuur sudderen tot de tomaatjes zacht zijn.
- Giet de pasta af en doe hem terug in de kookpot met wat olijfolie voeg de ricotan hele tomaten, pesto en het gebakken tomatenmengsel toe, warm goed op en meng alles goed.
Kruid af met peper en zout. - Dien op in diepe borden en versier met de basilicum.
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie