Aspergesoep met zalm
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een heerlijk soepje van asprges, afgewerkt met gerookte zalm.

Deel dit recept

Categorie: Soep Zalm Peter Van Asbroeck
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

1/2 L Kippenbouillon
1 kg Witte Asperges
1 Ui
1 Prei
1 Wit van Prei
1/2 L oom
Peper en zout
3 plakje(s) Gerookte Zalm
Salie
Boter

Aspergesoep met zalm Aanwijzingen

  1. Snijd de ui, selder en prei in kleine stukken.
    Stoof ze in een pan met boter.
    Snijd de (ongeschilde) asperges in stukken en voeg ze bij de groenten.
    Giet de kippenbouillon erbij zodra de groenten glazig zijn.
    Laat gedurende 10 min. goed koken, tot de groenten gaar zijn.
  2. Mix de soep en zeef.
    Voeg de room toe en laat nog 10 min. koken.
    Breng op smaak met peper en zout.
  3. Werk af met fijngesnipperde gerookte zalm en de gesnipperde salie.
    Versier met een blaadje citroenmelisse.
    Dien onmiddelijk op.

Recept notities

Bron : Dag Allemaal

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept