Gegrilde zalm met quinoasalade
Gemakkelijk
Vrij duur
Sappig gerilde zalm filet met quinoa, Sals Picado en verse kruiden .
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Zalm |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Zalmfilets, met vel |
6 Lente-Uitjes |
1 teentje(s) Knoflook |
1/2 Citroen, sap |
1 handvol Kervel |
1 bussel(s) Dille |
1 bussel(s) Koriander |
6 takje(s) Dragon |
100 g Zure Room |
1 potje Salsa Picado, Delhaize |
300 g Quinoa |
1 blokje(sà Groentebouillon |
1 el Olijfolie |
Peper en grof Zeezout |
Gegrilde zalm met quinoasalade Aanwijzingen
Spoel de quinoa en laat even uitlekken.
Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe.
Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 min.
Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa.
Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie.
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 min, draai om en laat nog 2 min bakken.
Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op.
Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado
Voedingsfeiten
dieet
Per portie
KCal: | 674 kcal |
Koolhydraten: | 51g |
Vet: | 36g |
Meer details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |