Gnocchi met pittige tomatensaus
Galerij
Categorie: | Vegetarisch Lunch |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 kg kruimige Aardappelen |
2 Eierdooiers |
125 g Bloem |
1 ele Olijfolie |
400 g Tomatenblokjes (uit blik) |
1/2 tl Chili |
Zout en Peper |
Gnocchi met pittige tomatensaus Aanwijzingen
- Stoom de aardappelen gaar in hun schil.
Laat de aardappelen iets afkoelen.
Schil ze en puree ze met een stamper. - Voeg de eierdooiers toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Voeg de bloem geleidelijk toe en kneed het mengsel op een met bloem bestoven weekblad tot een soepel deeg.
Verdeel het in 6 porties. - Werk opnieuw op een met bloem bestoven werkblad en vorm van elke bol deeg een dikke rol.
Snijd de rol in plakjes van 1.5cm. - Druk deze plakjes in met een vork, zodat ze de gekende ribbels krijgen en de saus beter kunnen opnemen.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de knoflook op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatensaus en de chilivlokken toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus 10 min op laag pruttelen zodat hij langzaam indikt. - Kook de gnocchi in ruim kokend water met wat zout tot ze komen bovendrijven.
Laat ze uitlekken in een vergiet. - Doe ze op een bord en doe er een scheut kruidige tomatensaus over.
Serveer meteen.
Voedingsfeiten
vegetarisch Vegan
Per portie