Rigatoni met gegrilde groenten en chorizo(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijk gerecht van pasta met gegrilde groentjes en verse chorizo in cider.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
400 g Rigatoni |
1 Aubergine |
1 Courgette |
1 Rode Paprika |
1 Gele Paprika |
1 Sjalot |
1 teentje(s) Knoflook |
2 el Peterselie, gehakt |
2 el Basilicum, gehakt |
2 el Oregano, gehakt |
Griekse Youghurt |
300 g Ricotta |
50 g Parmezaanse kaas |
400 ml Passata |
20 cl Rode Wijn |
Olijfolie |
Peper en Zout |
4 Chorizo worsten |
Rigatoni met gegrilde groenten en chorizo Aanwijzingen
- Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit aan in 2 el olijfolie. Voeg de passata en verse kruiden toe. Blus met de wijn en laat 15 minuten sudderen. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Spoel de aubergine, courgette en paprika’s en snij ze samen met de chorizo in stukken. Verhit een grillpan. Haal alle groenten even door wat olijfolie en gril samen met de chorizo aan beide kanten.
- Meng de pasta door de tomatensaus. Serveer met de gegrilde groenten en chorizo en werk af met de geraspte parmezaan. Lepel er nog een toefje Griekse yoghurt op en werk af met wat versgemalen zwarte peper.
Recept notities
Voor een vegetarische versie kan je de chorizo gewoon weglaten of vervangen door vegeteraisch alternatief.
We hebben gebruik gemakt van Chorizo in cider extra gerookt.
Voedingsfeiten
vegetarisch Vegan
Per portie