Rigatoni met gegrilde groenten en chorizo
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk gerecht van pasta met gegrilde groentjes en verse chorizo in cider.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

400 g Rigatoni
1 Aubergine
1 Courgette
1 Rode Paprika
1 Gele Paprika
1 Sjalot
1 teentje(s) Knoflook
2 el Peterselie, gehakt
2 el Basilicum, gehakt
2 el Oregano, gehakt
Griekse Youghurt
300 g Ricotta
50 g Parmezaanse kaas
400 ml Passata
20 cl Rode Wijn
Olijfolie
Peper en Zout
4 Chorizo worsten

Rigatoni met gegrilde groenten en chorizo Aanwijzingen

  1. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit aan in 2 el olijfolie. Voeg de passata en verse kruiden toe. Blus met de wijn en laat 15 minuten sudderen. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Spoel de aubergine, courgette en paprika’s en snij ze samen met de chorizo in stukken. Verhit een grillpan. Haal alle groenten even door wat olijfolie en gril samen met de chorizo aan beide kanten.
  4. Meng de pasta door de tomatensaus. Serveer met de gegrilde groenten en chorizo en werk af met de geraspte parmezaan. Lepel er nog een toefje Griekse yoghurt op en werk af met wat versgemalen zwarte peper.

Recept notities

Voor een vegetarische versie kan je de chorizo gewoon weglaten of vervangen door vegeteraisch alternatief.

We hebben gebruik gemakt van Chorizo in cider extra gerookt.

Voedingsfeiten

vegetarisch Vegan

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept