Rog met appel-ananassalsa
Categorie: | Hoofdgerechten Lunch Rog |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten Salsa
1 kleine rijpe Ananas, in blokjes |
1 stevike Appel (Renette, Bellefleur, ...) |
1 rijpe Avocado, in blokjes |
Lentuitjes, in ringen |
1 Rode Chili Peper |
1 bosje Kervel |
1 bosje Peterselie |
1 dl Olijfolie, extra vierge |
1 Citroen, sap |
De rog
6 Rogvleugels (+/- 400g/stuk) |
100 g geklaarde Boter |
2 Citroenen, sap |
1 Sinaasappel, sap |
Versgemalen Zwarte Peper en Zeezout |
Rog met appel-ananassalsa Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 180°C
Maak de salsa door alle ingrediënten, behalve de olie en het citroensap, te mengen in een kom.
Voeg pas op het laatste olie, citroensap, peper en zout toe.
Meng alles goed, dek af en zet aan de kant.- Verdeel de boter en het citroen-sinaasappelsap over twee ovenschalen die allebei 3 rogvleugels kunnen bevatten.
Zet de schalen in de oven om de boter te laten smelten.
Bestrooi de rog met wat peper en zout. - Leg ze in de ovenschaal en bak ze +/- 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de vis niet meer doorschijnend is en uit elkaar valt als u er met een mes in prikt.
- Serveer de rogvleugels op warme borden.
Schenk het vocht over de vis en verdeel er dan de salsa over.
Serveer met gehakte kervel en peterselie.