Rog met appel-ananassalsa
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Verrassende visrecept van rog met appel en ananas

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lunch Rog
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten Salsa

1 kleine rijpe Ananas, in blokjes
1 stevike Appel (Renette, Bellefleur, ...)
1 rijpe Avocado, in blokjes
Lentuitjes, in ringen
1 Rode Chili Peper
1 bosje Kervel
1 bosje Peterselie
1 dl Olijfolie, extra vierge
1 Citroen, sap

De rog

6 Rogvleugels (+/- 400g/stuk)
100 g geklaarde Boter
2 Citroenen, sap
1 Sinaasappel, sap
Versgemalen Zwarte Peper en Zeezout

Rog met appel-ananassalsa Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Maak de salsa door alle ingrediënten, behalve de olie en het citroensap, te mengen in een kom.
    Voeg pas op het laatste olie, citroensap, peper en zout toe.
    Meng alles goed, dek af en zet aan de kant.
  3. Verdeel de boter en het citroen-sinaasappelsap over twee ovenschalen die allebei 3 rogvleugels kunnen bevatten.
    Zet de schalen in de oven om de boter te laten smelten.
    Bestrooi de rog met wat peper en zout.
  4. Leg ze in de ovenschaal en bak ze +/- 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de vis niet meer doorschijnend is en uit elkaar valt als u er met een mes in prikt.
  5. Serveer de rogvleugels op warme borden.
    Schenk het vocht over de vis en verdeel er dan de salsa over.
    Serveer met gehakte kervel en peterselie.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept