Trio van tagliatelle met dragonsaus en verse zalm(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Zalm |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
300 g Tagliatelle |
50 g Boter |
1 dl Droge Witte Wijn |
4 stuk(s) Zalmfilet (+/- 250g elk) |
Peper en zout |
Dragonsaus
30 g Boter |
L Halfvolle Melk |
Zout en peper |
Nootmuskaat |
Maïszetmeel |
2 dl Room |
4 takje(s) Dragon |
Versiering
4 stuk(s) Jerstomaat |
4 takje(s) Dille |
4 takje(s) Dragon |
Trio van tagliatelle met dragonsaus en verse zalm Aanwijzingen
- Spoel de verse zalm en droog af. Warm de solo op in een pan en leg er de vis in.Laat langs beide zijden goudbruin worden.
- Voeg zout en peper toe.
- Glaceer de saus met een glas droge witte wijn. Hou deze warm.
- Breng 1 l. water aan de kook in een grote kookpot.
- Voeg er zout en 1 eetlepel solo vloeibaar aan toe.
- Leg vervolgens de verschillende soorten deegwaren in het water.
- Laat ze “al dente” koken en spoel ze onder koud water.
- Dragonsaus :
- Doe 30g boter in een kom.
- Roer hier de halfvolle melk, wat zout, wat peper, wat muskaatnoot en wat specerijenmengsel van 5 bessen door.
- Voeg er het gezeefde kookvocht van de vis bij.
- Blijf roeren en warm op. Gebruik het maïszetmeel om een consistente saus te krijgen.
- Voeg er op het laatste de room en de fijngehakte takjes dragon bij.
- Breng op smaak.
- Versiering :
- Voor de versiering maak je 2 kleine restjes met verschillende kleuren tagliatelle.
- Plaats er de zalm naast en overgiet met saus.
- Plaats tussen de 2 nestjes een in vier gesneden kerstomaat.
- Werk af met een takje dille en dragon.
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet
Per portie