Trio van tagliatelle met dragonsaus en verse zalm
Gemakkelijk
Vrij duur
Gebakken zalm met tagliatelle en dragonsaus

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

300 g Tagliatelle
50 g Boter
1 dl Droge Witte Wijn
4 stuk(s) Zalmfilet (+/- 250g elk)
Peper en zout

Dragonsaus

30 g Boter
L Halfvolle Melk
Zout en peper
Nootmuskaat
Maïszetmeel
2 dl Room
4 takje(s) Dragon

Versiering

4 stuk(s) Jerstomaat
4 takje(s) Dille
4 takje(s) Dragon

Trio van tagliatelle met dragonsaus en verse zalm Aanwijzingen

    • Spoel de verse zalm en droog af. Warm de solo op in een pan en leg er de vis in.Laat langs beide zijden goudbruin worden.
    • Voeg zout en peper toe.
    • Glaceer de saus met een glas droge witte wijn. Hou deze warm.
    • Breng 1 l. water aan de kook in een grote kookpot.
    • Voeg er zout en 1 eetlepel solo vloeibaar aan toe.
    • Leg vervolgens de verschillende soorten deegwaren in het water.
    • Laat ze “al dente” koken en spoel ze onder koud water.
  1. Dragonsaus :
    • Doe 30g boter in een kom.
    • Roer hier de halfvolle melk, wat zout, wat peper, wat muskaatnoot en wat specerijenmengsel van 5 bessen door.
    • Voeg er het gezeefde kookvocht van de vis bij.
    • Blijf roeren en warm op. Gebruik het maïszetmeel om een consistente saus te krijgen.
    • Voeg er op het laatste de room en de fijngehakte takjes dragon bij.
    • Breng op smaak.
  2. Versiering :
    • Voor de versiering maak je 2 kleine restjes met verschillende kleuren tagliatelle.
    • Plaats er de zalm naast en overgiet met saus.
    • Plaats tussen de 2 nestjes een in vier gesneden kerstomaat.
    • Werk af met een takje dille en dragon.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept