Zalm met béarnaisesaus en garnalen(Uitgelichte Chef Delhaize)
Categorie: | Hoofdgerechten Zalm BBQ |
Seizoenen | |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Zalm
4 filets Zalm |
Béarnaise
150 g Boter |
1 Sjalot |
10 cl Droge Witte Wijn |
1 Ei |
snuifje Cayennepeper |
2 el verse Dragon |
Voor erbij
500 g Asperges, gekookt |
100 g ongepelde Grijze garnalen |
Zalm met béarnaisesaus en garnalen Aanwijzingen
- Pel de garnalen en houd het afval apart.
- Doe dit laatste, samen met de gehakte sjalot en de helft van de dragon in een steelpannetje.
- Voeg de witte wijn en 1 dl water toe en kook op een zacht vuur in tot 1 eetlepel vocht.
- Doe alles door een puntzeef en giet het vocht in een andere steelpan
- In een warm, maar niet kokend waterbad voegt u er de eierdooiers bij. Blijf kloppen tot u een luchtige, schuimige saus bekomt.
- Verwerk er de zachte boter in en meng het geheel grondig.
-
Breng de béarnaise op smaak met Cayennepeper en voeg de garnalen en de rest van de dragon toe.Verhit de saus op een zacht vuur maar zorg ervoor dat de eierdooiers niet te ver garen anders heb je omelet.
- Bak de zalmfilets, op smaak gebracht met zout en peper, op de barbecue of in de oven.
-
Leg ze samen met de asperges op een voorverwarmde dienschotel.Overgiet met de hete saus en dien onmiddellijk op.
Kook de asperges in gezouten kokend water.
Béarnaise
De zalm