Zalm met pesto en kerstomaten
Heel gemakkelijk
Goedkoop
 Een heerlijk stukje zalm bedekt met pesto samen in de oven met trosje kerstomaten.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 3 Personen

Ingrediënten

600 g Zalmfilets
300 g Kerstomaatjes (lifst in tros)
2 teentje(s) Knoflook
1 pot Pesto
400 g Spirelli
Olijfolie
Peper en zout
10 cl Room

Zalm met pesto en kerstomaten Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Kruid de zalm aan beide kanten met peper en zout.
    Leg 'm in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
    Bestrijk de bovenkant rijkelijk met pesto.
     
    Leg de tomaatjes, de hele, ongepelde knoflook en de rozemarijn mee in de schaal bij de vis. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
    Zet ongeveer 15 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.
     
    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
    Giet af en laat uitlekken.
    Meng de pasta met wat pesto naar smaak.
    Meng er de room onder.
     
    Serveer de zalm met de tomaatjes en de pasta.

Recept notities

 Naar een idee van Libellelekker

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept