Zwaardvisburger met chilisalsa(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Broodjes Lunch Zwaardvis |
Seizoenen | |
Keuken type | Fusion |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
4 moten Zwaardvis (+/- 120g) |
2 tl Limoensap |
1 el Gember, geraspt |
4 Maanzaadbroodjes |
1 bussel(s) Rucolla |
Chilisalsa
1 el Olie |
1 Riode Chili, ontzaad en fijngesneden |
2 teentje(s) Knoflook |
2 Sjalotjes, fijngesnipperd |
1 Tomaat, ontveld en ontpit |
1 el Bruine Suiker |
Zwaardvisburger met chilisalsa Aanwijzingen
- Meng soja, limoensap en gember en bestrijk er de zwaardvis mee.
- Verhit olie en bak de chili en de look erin.·
- Voeg sjalot en tomaat toe.
- Voeg de bruine suiker toe.
- Bak de zwaardvis kort (45 sec) aan elke kant.·
- Leg de vis tussen een broodje met een beetje sla (meng de·veldsla, eikebladsla en rucola door elkaar).
- Giet er een beetje salsa over.
- Voor de saus:
- Was de paprika. Verwijder de zaadjes en snij met schil in stukjes.
- Reinig de sjalotjes, selder en wortel.
- Snij sjalot, selder en wortel grof.
- Voeg een gepeld teentje look toe.
- Stoof alle groenten aan in Solo.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Bevochtig met witte wijn en vis fumet.
- Laat ongeveer een half uur langzaam sudderen
- Kruid met peper en zout.
- Mix, zeef en garneer.
De vis :
Voedingsfeiten
dieet
Per portie