Hartige taart met ui en Breydelspek
Categorie: | Quiches Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Oven |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredients
1 plak Zandeeg, ongezoet |
500 g Uien, gepeld |
100 g Boter |
1 el Bloem |
2 dl Melk |
Nootmuskaat |
Peper en zout |
4 blaadje(s) Salie |
1 takje(s) Rozemarijn |
300 g Breydel spek, in blokjes |
Hartige taart met ui en Breydelspek Aanwijzingen
- Snijd de helft van de uien in fijne reepjes en versnipper de andere helft
- Smelt 30g boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door
- Voeg geleidelijk en onder flink roeren de koude melk toe.
- Voeg de gesnipperde uit toe en laat 5 min. doorkoken.
- Mix het geheel en zet apart.
- Stoof de gesneden reepjes ui in 30g boter.
- Voeg het spek, de gehakte salie en de rozemarijn toe.
- Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
- Giet de mengeling in de taartvorm, schep het spek met de ui, en rozemarijn op de taart.
- Bak in een oven van 180°C gedurende 30 min.
- Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.