Koude tagliatelle met mosselen en mozarella
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Koude pasta met mosseltjes, tomaat en mozzarella, zomers fris pasta gerecht afgewerkt met pistou..

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Lunch Giovanni Oosters Mosselen
Seizoenen Zomer
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

500 g Tagliatelle
400 g Mosselen
4 stuk(s) Tomaten
4 stuk(s) Ansjovisfilets, in vieren
150 g Mozzarella, in dunne plakjes gesneden
2 el Olijfolie
Pistou (Zie recept)

Pistou

1 bussel(s) Basilicum
2 teentje(s) Knoflook
50 g Parmezaan, geraspt
50 g Pijnboompitten
1 dl Olijfolie

Koude tagliatelle met mosselen en mozarella Aanwijzingen

    • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in kokend gezouten water en koel af in ijsgekoeld water.
    • Meng de pasta met de pistou, de tomatenblokjes, mozzarella en de ansjovis.
    • Kook de mosselen, haal ze uit de schelp en meng ze lauw onder de salade.
    • Werk het geheel af met wat verse basilicum en wat olijfolie.
    De Pistou
  1. Mix al de ingrediënten voor de pistou in de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept