Chinese eend
Gemakkelijk
Goedkoop
Eendenborst op Chinese wijze met lente-ui, komkommer en een marinade.

Deel dit recept

Categorie: Hapjes & Tapas Voorgerechten Eend Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Chinees
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 stuk(s) Eendeborst, zonder vel
3 stuk(s) Lente-ui
1/2 stuk(s) Komkommer
Won-ton blaadjes

Marinade

2 el Ketjap
2 el Droge Sherry
1 el Bruine Suiker
2 stuk(s) Steranijs
5 cm Gember, geschild en fijngehakt
1 el Honing

Chinese eend Aanwijzingen

    Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng ze zachtjes aan de kook.
    Voeg de eendenborst toe en kook deze 6 minuutjes zachtjes aan elke kant.
    Haal de pan van het vuur dek hem af en laat de inhoud afkoelen.
    Frituur ondertussen de wonton-blaadjes
    Snij de afgekoelde eend in dunne plakjes, bewaar de marinade
    Spreid de plakjes eend uit en leg er wat lente-ui en komkommer op en rol de eend tot een stevig pakketje.
    Prik er een vorkje door, leg ze op een schotel of bordje en sprenkel er wat marinade over.

Recept notities

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept