Kip met olijven
Gemakkelijk
Goedkoop
Leuk receptje van kip, met tomaat en olijven, gekruid met tijm en kappertjes.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kip Lunch Wok
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 ui
1 teentje(s) Knoflook
10 Groen Olijven
10 Zwarte Olijven
Zout en peper
1 tl Tijm
2 dl gezeefde Tomaten
1 el Kappertjes

Kip met olijven Aanwijzingen

    • Pel en snipper de ui.
    • Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
    • Halveer de olijven.
    • Snijd de kip in stukjes.
    • Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
    • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook ± 1-2 minuten.
    • Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3-4 minuten.
    • Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog ± 2-3minuten.
    • Breng het op smaak met zout en peper.
    • Strooi de kappertjes erover.
    • Serveer met een gemengde salade en harde broodjes of rijst.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept