Lauwe salade met gebakken tonijn(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Salades Lunch Tonijn Jeroen Meus Koolhydraat arm |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
600 g Tonijn |
Peper en zout |
100 g Groene boontjes, kort gekookt |
3 Pijpajuintjes |
1 Gele Courgette |
1 Rode paprika |
2 el Pijnboompitten |
1 el Mosterd |
Olijfolie |
Balsamico |
2 el Peterselie, gehakt |
Lauwe salade met gebakken tonijn Aanwijzingen
- Bak de tonijn in een beetje vetstof en kruid hem met peper en zout. Bak hem 2 minuten langs beide kanten (afhankelijk van de dikte van de tonijn.)
- Snij pijpajuin in ringen.
- Snij de courgette in kleine, dikke reepjes.
- Snij de paprika in reepjes.
- Kleur de pijnboompitjes kort in de oven (of in een droge pan [DKB]).
- Stoof de pijpajuin, boontjes, courgette en paprika in olijfolie.
- Voeg de theelepel mosterd toe.
- Voeg enkele druppels balsamico toe.
- Voeg de gehakte peterselie net voor het einde toe.
- Serveer de salade in een diep bord en strooi er de pijnboompitjes erover.
- Snij van de tonijn dunne plakjes en schik ze op de salade.
Voedingsfeiten
dieet
Per portie