Penne Carbonara(Uitgelichte Chef Peter Van Asbroeck)
Gemakkelijk
Goedkoop
Penne Carbonara is een klassiek gerecht uit de italiaanse keuken, het zou het favoriete gerecht van de kolenbranders in de apennijnen (de carbonari) zijn geweest.
Categorie: | Pasta's Varkensvlees Lunch Peter Van Asbroeck |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
450 g Pästa Penne |
10 sneetje(s) Gerookt spek, in reepjes |
Olijfolie |
10 cl Room |
125 g Parmezaan, geraspt |
Peper en zout |
Penne Carbonara Aanwijzingen
Kook de penne al dente
Bak ondertussen het spek krokant in olijfolie
Klop in een kom de eierdooiers en de room tot een smeuïge massa.
Voeg de helft van de kaas toe
Roer de penne onder het mengsel
Voeg het spek toe
Breng op smaak met peper en zout (opgelet met zout, want het spek is al zout)
Recept notities
Bron : Dag Allemaal