Zwaardvis met compote van aubergines en paprika's
Vrij moeilijk
Vrij duur
Lekkere zwaardvis op de BBQ met een zuiderse compote erbij.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zwaardvis BBQ
Seizoenen
Keuken type Frans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Zwaardvis

1 kg Zwaardvis
Zout en Peper
1 Citroen
3 el Bladpeterselie, gehakt
Olijfolie

Aubergine compote

2 Laurierblaadjes
50 g Ui, fijngesnipperd
teentje Knoflook
120 g Paprikamengeling, in blokjes
1 Aubergine
2 Tomaten, in blokjes
1 el Bruine Suiker
1 tl verse Oregano, fijngehakt
4 el Kalamta olijven
7 el Olijfolie

Zwaardvis met compote van aubergines en paprika's Aanwijzingen

  1. Bereid de marinade :
    • was de vis en dep hem droog met keukenpapier.
    • Doe in een kommetje het citroensap, zout, peper en 4 eetlepels olijfolie. Voeg de bladpeterselie erbij.
    • Smeer met een penseel de sneden zwaardvis in met deze mengeling.
    • Leg een half laurierblad op elke snede.
    • Leg de sneden vis op elkaar en laat ze 10 minuten marineren.
  2. Bereid de compote van aubergines en paprika ’s :
    • verhit de olie in een stoofpan met dikke bodem.
    • Bak de ui, look en blokjes paprika gedurende 2 minuten. Zet opzij.
    • Bak de blokjes aubergine 5 minuten tot ze mals worden.
    • Doe de ui, look en paprika in de stoofpan bij de blokjes aubergine.
    • Voeg daarbij de blokjes tomaat, de suiker en de oregano. Meng goed. Doe er zout en peper op.
    • Laat nog ongeveer 3 minuten stoven.
    • Zet opzij en houd warm.
    Grill de zwaardvis
    • Verwarm de grill voor. Dep de sneden zwaardvis af. Smeer de grill in met olijfolie. Laat 2 minuten grillen aan elke zijde.
    • Verdeel de sneden zwaardvis over de borden met de auberginecompote. Giet er een scheutje olijfolie over. Versier met kalamata-olijven.
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept