Zwaardvis met compote van aubergines en paprika's(Uitgelichte Chef Delhaize)
Categorie: | Hoofdgerechten Zwaardvis BBQ |
Seizoenen | |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Zwaardvis
1 kg Zwaardvis |
Zout en Peper |
1 Citroen |
3 el Bladpeterselie, gehakt |
Olijfolie |
Aubergine compote
2 Laurierblaadjes |
50 g Ui, fijngesnipperd |
teentje Knoflook |
120 g Paprikamengeling, in blokjes |
1 Aubergine |
2 Tomaten, in blokjes |
1 el Bruine Suiker |
1 tl verse Oregano, fijngehakt |
4 el Kalamta olijven |
7 el Olijfolie |
Zwaardvis met compote van aubergines en paprika's Aanwijzingen
- Bereid de marinade :
- was de vis en dep hem droog met keukenpapier.
- Doe in een kommetje het citroensap, zout, peper en 4 eetlepels olijfolie. Voeg de bladpeterselie erbij.
- Smeer met een penseel de sneden zwaardvis in met deze mengeling.
- Leg een half laurierblad op elke snede.
- Leg de sneden vis op elkaar en laat ze 10 minuten marineren.
- Bereid de compote van aubergines en paprika ’s :
- verhit de olie in een stoofpan met dikke bodem.
- Bak de ui, look en blokjes paprika gedurende 2 minuten. Zet opzij.
- Bak de blokjes aubergine 5 minuten tot ze mals worden.
- Doe de ui, look en paprika in de stoofpan bij de blokjes aubergine.
- Voeg daarbij de blokjes tomaat, de suiker en de oregano. Meng goed. Doe er zout en peper op.
- Laat nog ongeveer 3 minuten stoven.
- Zet opzij en houd warm.
- Verwarm de grill voor. Dep de sneden zwaardvis af. Smeer de grill in met olijfolie. Laat 2 minuten grillen aan elke zijde.
- Verdeel de sneden zwaardvis over de borden met de auberginecompote. Giet er een scheutje olijfolie over. Versier met kalamata-olijven.
Grill de zwaardvis