Hasselback courgette met pesto cheddar en spinata
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Courgette als hasselback bereiding, heerlijk gegaard in de oven.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

2 grote Courgettes
1 Rode Ui
100 g Pesto
150 g Cheddar, geraspt
Zout en peper
100 g Spinata
Olijfolie
500 g verse Tagliatelle

Hasselback courgette met pesto cheddar en spinata Aanwijzingen

    Spoel de courgettes en maak om de 0,5 cm insnijdingen tot op 1 cm van de onderkant.
    Leg de courgettes in een ovenschaal.
     
    Wrijf de insnijdingen in met de pesto.
    Vul de insnijdingen met plakjes spinata en gemalen cheddar.
    Kruid goed met peper en zout.
     
    Zet de ovenschaal 35 à 45 minuten in de oven op 160°C
     
    Kook de pasta volgens de instruties op de verpakking.
    Giet af.
     
    Meng er pesto onder en blokjes courgette van de uitsnijdingen.
    Meng er olijfolie onder.
    Kruid met peper en zout.
     
    Serveer de courgette met de pasta.

Recept notities

 Je kan de spinata vervangen door chorizo.
 
Naar idee van LibelleLekker

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept