Quiche met asperges zalm en waterkers
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een zalmhaasje in een quiche van asperges en waterkers.

Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Quiches Lunch Zalm Oven
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

400 g Zalmhaasje
500 g Asperges
1 bussel(s) Waterkers
3 Eieren
1 Dooier
2 dl Room
1 vel(len) Kruimeldeeg
Zwarte peper en grof zeezout

Quiche met asperges zalm en waterkers Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C. 
     
    Snijd de uiteinden van de asperges, schil ze en snijd in hele fijne schuine plakjes.
    Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de asperges er even in op.
    Kruid met zwarte peper van de molen en zout.
    Let op, de asperges moeten niet helemaal gaar zijn, ze garen verder in de oven.
     
    Hak de waterkers grof en meng met de asperges.
     
    Bedek een quichevorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg.
     
    Vul de quiche met de asperge-waterkersvulling.
    Leg het zalmhaasje erbovenop.
     
    Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout, en overgiet er de groenten mee.
     
    Schik de eidooier op de groenten en bak de quiche in de oven gedurende 25 à 30 min.
     
    Haal de quiche uit de oven en bestrooi met grof zeezout.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 739 kcal
Koolhydraten: 29g
Vet: 55g
Proteïnen: 30g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept