Rosbief met sjalotten
Bereiding
Kook
Klaar in
1h
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Rundvlees |
Seizoenen | Herfst Winter |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
1 kg Rosbief |
500 g Sjalotten |
1 teentje(s) Knoflook |
1 Kruidentuiltje |
3 el Olijfolie |
Peper en Zout |
Rosbief met sjalotten Aanwijzingen
Haal het vlees 1u vooraf uit de koelkast.
Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht.
Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe.
Bak de sjalot en de knoflook erin glazig.
Blus met 1 dl water.
Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe.
Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 min (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur
Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 min rusten.
Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur.
Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.
Voedingsfeiten
Per portie
KCal: | 244 kcal |
Koolhydraten: | 2g |
Vet: | 10g |
Proteïnen: | 36g |
Meer details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |