Rosbief met sjalotten
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Bereiding

Kook

Klaar in

1h

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees
Seizoenen Herfst Winter
Tags:

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ingrediënten

1 kg Rosbief
500 g Sjalotten
1 teentje(s) Knoflook
1 Kruidentuiltje
3 el Olijfolie
Peper en Zout

Rosbief met sjalotten Aanwijzingen

    Haal het vlees 1u vooraf uit de koelkast.
     
    Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
    Pel de knoflook en snipper hem fijn.
     
    Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
    Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht.
    Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe.
     
    Bak de sjalot en de knoflook erin glazig.
    Blus met 1 dl water.
    Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe.
     
    Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 min (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur
    Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 min rusten.
     
    Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur.
     
    Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 244 kcal
Koolhydraten: 2g
Vet: 10g
Proteïnen: 36g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soortgelijke recepten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept