Vegetarische paella met groenten en feta
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een vegetarische Paella met heel wat groentjes en hartige feta.

Deel dit recept

Categorie: Vegetarisch Lunch Stoofpot
Seizoenen
Keuken type Spaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

2 el Olijfolie
1 Ui, fijngesnipperd
2 teentje(s) knoflook, fijngehakt
3 tl Venkelzaad
1 stengel(s) Witte Selder, fijngesneden
1 stengel(s) Prei, in ringen
10 cl Witte Wijn
250 g korte korrelige Rijst
2 tl Paprikapoeder
60 cl Groentebouillon, met saffraan draadjes geweekt
1 el Tomatenpuree
6 6 Pruimtomaten (otveld rn in blokjes)
150 g Erwtjes
6 geschilde Groene Asperges
6 Maïskolfjes ( in stukken)
1/2 Broccoli
100 g fetablokjes
4 partje(s) Citroen

Vegetarische paella met groenten en feta Aanwijzingen

  1. Verhit in een grote pot de olie en fruit de ui en de look.
  2. Voeg de venkelzaadjes en de selder erbij en laat 5 min. stoven.
  3. Voeg de witte wijn erbij en laat inkoken tot de helft.
  4. Voeg de rijst toe samen met de bouillon, de tomatenpuree en het paprikapoeder.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Laat 30 min. verder garen op een zacht vuurtje.
  7. Voeg 8 min. voor het einde de asperges en de brocolli bij.
  8. Voeg 3 min. later de maïs en de erwtjes toe.
  9. Voeg net voor het serveren de tomaten en feta toe.
  10. Roer er de olijven onder en serveer met een partje citroen.

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept