Pana cotta met perzik
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

 Room, suiker en vanille, meer heb je niet nodig voor een traditionele Panna Cotta, letterlijk betekend dit 'gekookte room'.

In dit recept van Peter wordt de vanille vervangen door amandelpoeder.

Room, suiker en vanille, meer heb je niet nodig voor een traditionele Panna Cotta, letterlijk betekend dit 'gekookte room'.

In dit recept van Peter wordt de vanille vervangen door amandelpoeder.

Deel dit recept

Categorie: Desserts Peter Goosens
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

5 dl Room
4 Perzikken gepeld
100 g Suiker 50
50 g Amandelpoeder
Pure chocolade
1 el Citroensap
3 blaadje(s) Gelatine

Pana cotta met perzik Aanwijzingen

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Kook de room met suiker, het amandelpoeder en het citroensap ongeveer een kwartiertje.
    Doe de gelatine erbij.
  3. Snijd de perzikken in blokjes en doe ze in schaaltjes. Overgiet met het roommengsel.
  4. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  5. Werk vlak voor het opdienen af met gesmolten chocolade.

Recept notities

Bron : Dag Allemaal

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept