Salade met gegrilde peren en hervekaas(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Gemakkelijk
Goedkoop
"Peer is een fantastisch stukje fruit van bij ons - hier worden trouwens de allerbeste peren ter wereld gekweekt! - dat ideaal is om te verwerken in allerlei lekkers. In desserts natuurlijk, zoals de in koffie gepocheerde peren van mijn schoonmama, maar ook in hartige gerechten. Zo combineren peren prachtig met walnoten, peperkoek en een pittige kaas. Voeg daar een frisse salade aan toe en je hebt een match made in heaven'!
Superlekker zijn gepikkelde appelen. Een leuk cadeautje trouwens voor een foodie geliefde. Homemade, dus met een fikse meerwaarde! Ik ga regelmatig wandelen door de boomgaarden met de honden en pluk wel eens een appel of peer en eet die dan uit het vuistje op. Appelen zijn misschien wel het meest gegeten fruit door jong en oud. Omdat jong geleerd oudler gedaan is, steek ik regelmatig in het boekentasje van Georgeske een appel om zijn grootste honger te stillen. En ja hoor, ook ik ben aan de appel als tussendoortje want: an apple a day ... " Jeroen Meus
Galerij
Categorie: | Salades Vegetarisch Lunch Jeroen Meus |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
2 Doyenne peren |
1 blokje Herve kaas |
1 Romeinse sla |
1 handvol Rode bietblad of veldsla |
1 bussel(s) Waterkers |
pluksels Kervel |
2 plakje(s) Peperkoek |
Boter |
--- Vinaigrette ---
1 el Honing |
1 1/2 el Mosterd, Dijon |
1 el Balsamicoazijn |
4 el Notenolie |
2 el Olijfolie |
Peper en zout |
Salade met gegrilde peren en hervekaas Aanwijzingen
Rooster de walnoten in een hete oven. Laat afkoelen en crunch de walnoten kort in de vijzel.
Spoel de soorten sla schoon, scheur de blaadjes, maak de salademengeling en kruid met peper en zout.
Schil de peren. Verwijder het klokhuis en snij de vruchten in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
Verhit de grillpan en gril de plakjes peer.
Meng het fruit onder de salade.
Snij de kaas in stukken en meng deze samen met de notencrunch onder de salade.
Pluk wat kervel en schik die tussen de salade.
Meng voor de vinaigrette honing, balsamico en mosterd.
Leng dit mengsel druppelsgewijs aan met notenolie en olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Leng dit mengsel druppelsgewijs aan met notenolie en olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Meng een deel van de vinaigrette onder de salade en serveer de rest apart.
Snij de peperkoek in dobbelsteentjes, smelt een klontje boter in een pan, bak ze kort en strooi de lauwwarme dobbelsteentjes vlak voor serveren over de salade.
Recept notities
Voedingsfeiten
dieet vegetarisch
Per portie
Meer details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautman |