Scampi Diabolique
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een klassieker, scampi pikant.

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Jeroen Meus Scampi
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

16 Scampi, gepeld en gekuist
2 el Olijfolie
2 Sjalotten, fijngesnipperd
1 teentje(s) Knoflook
1 el Currypoeder
1/2 el Paprikapoeder
4 el Tomatenketchup
15 cl Room
2 Tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes
5 cl Witte Wijn
Teglietelle

Scampi Diabolique Aanwijzingen

  1. Stoof sjalot en look aan in de olijfolie.
  2. Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe en laat even meestoven.
  3. Blus af met room, de witte wijn en de ketchup, laat even inkoken.
  4. Kruid af met peper en zout.
  5. Kook de pasta gaar.
  6. Bak de scampi’s apart gaar in de pan. Kruid ze met peper en zout.
  7. Doe de pasta op een bordje, schep er de saus over en de scampi’s
  8. Versier met de tomatenblokjes.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept