Scampi TexMex-Oosters met rijst(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Een fusion gerecht, Oosters en TexMex vinden elkaar in dit gerecht met scampi, chili, rode bonen en kokosmelk.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus Scampi |
Seizoenen | |
Keuken type | Fusion |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
500 g Scampi |
200 g Basmatirijst |
Olijfolie |
Peper en zout |
--- De Saus ---
2 Ui(en) |
2 teentje(s) Knoflook |
1 blik Rode Bonen in chilisaus |
70 g Tomatenpuree |
1 scheutje(s) Witte Wijn |
2 Limoenblaadjes |
20 cl Kokosmelk |
200 g Sugar snaps |
Koriander |
1/2 tl Komijn |
1/2 tl Koriandepoeder |
Scampi TexMex-Oosters met rijst Aanwijzingen
Maak de scampi schoon: verwijder het pantser en maak een insnijding over de hele rug van de garnalen.
Verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje van elke garnaal.
Breng een pot met water aan de kook en doe er de rijst in
Zet een wok op het vuur met een flinke scheut olie
Als de olie heet is, bak je de scampi kort aan.
Kruid met een snuif zout en wat peper.
Let op: de scampi mogen nog niet gaar zijn.
Schep de scampi uit de wok met behulp van een schuimspaan en laat ze even rusten.
Pel de ui en snipper fijn.
Bak in de wok.
Pel en kneus de knoflook.
Rasp bij de ui.
Schep 1/3 van de ui uit de pan en houd langs de kant voor later.
Voeg de chili-bean saus en de tomatenpuree toe bij de ui in de wok.
Blus met een scheut witte wijn.
Voeg de limoenblaadjes toe.
Giet de kokosmelk erbij en laat alles rustig pruttelen.
Giet de kokosmelk erbij en laat alles rustig pruttelen.
Giet de rijst af en voeg er de ui aan toe die je eerder aan de kant hebt gezet.
Voeg er ook wat sesamolie aan toe en roer alles eens goed om
Voeg de scampi bij de saus en laat verder garen.
Hak de koriander en fijn.
Voeg een deel bij de saus.
Voeg de sugar snaps toe.
Smakelijk!
Recept notities
Bron : Dagelijkse kost - Jeroen Meus