Zalmpapillot met krieltjes uit de oven
Gemakkelijk
Vrij duur
 Zalmpapillot in de oven met kerstomaatjes, courgette, citroen, knoflook en rozemarijn.
 
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zalm Oven
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Zalmfilets
800 g Krielaardappelen
450 g Tros Kerstomaatjes
1 Courgette
1 Citroen
3 takje(s) Rozemarijn
2 teentje(s) Knoflook
4 el Olijfolie
Peper en Zeezout

Zalmpapillot met krieltjes uit de oven Aanwijzingen

    Snij de courgette in de lengte in 2.
    Snij elke helft in 4 lange repen en daarna in kleine stukjes.
     
    Snij de citroen in schijfjes.
    Pel de knoflook en snij elk teentje in 2.
    Rits de blaadjes van de rozemarijn.
     
    Verwarm de oven voor op 170°C
     
    Wrijf de ovenschaal in met de knoflook (gesneden kant).
    Doe er de aardappelen en tomaatjes in.
    Besprenkel met olijfolie en ruid met rozemarijn en grod zeezout.
    Meng goed door elkaar.
    Zet 4 min. in de oven.
     
    Verdeel de courgette over bakpapier.
    Kruid met peper en zout.
    Leg er de zalm op.
    Kruid opnieuw.
     
    Leg er tenslotten de citroenschijfjes op en sluit de papillot goed.
    Zet +/- 25 min in de oven .
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept