Chocolade mousse taart
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een verrassend eenvoudig recept voor een chocolade mousse taart.

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Taart Chocolade taart
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredient

225 g Boter
500 g Chocolade zwart 52%
100 g Suiker
7 Eieren, groot

Chocolade mousse taart Aanwijzingen

  1. Recept voor een springvorm met een diameter van 16 cm.
  2. Klop de suiker en de eieren gedurende 10 minuten samen. Het mengsel moet verdrievoudigen in volume en wit worden. Smelt tegelijkertijd de chocolade en de boter. Laat afkoelen.
  3. Voeg het chocolade/botermengsel toe aan het ei-suikermengsel op lage snelheid. Klop nog 5 minuten door op matige snelheid.
  4. Verwarm de oven voor op 170°C.
  5. Leg in een springvorm een stuk  bakpapier op de bodem. Ik heb ook de randen van de pan ingevet. Giet het mengsel in de vorm en zet hem au bain-marie (ik heb voor de zekerheid aluminiumfolie rond mijn springvorm gedaan).
  6. Bak gedurende 35 minuten. Haal uit de oven en het waterbad en zet 24 uur in de koelkast.
  7. Ontvorm de cake voorzichtig uit de pan en geniet! Ik strooide er poedersuiker over, maar het is een optie.

Recept notities

L'important dans ce gâteau c'est de le laisser reposer au frais 1 nuit !

Source : @infiniment.gourmand, de @fitwafflekitchen

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept