Spaghetti alla Carbonara(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Goedkoop
Spaghetti alla Carbonara wordt veel te vaak met room gemaakt, een doodzonde volgens een echte Italiaan. Daarom proberen we hier een klassieke versie. We gaven er een Belgische twist aan door Belgische pasta en varkensvlees te gebruiken.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Pasta's Varkensvlees |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
500 g Spaghetti Belcampi |
5 Eieren |
1 scheutje Olijfolie |
200 g Parmezaanse kaas, blok |
1 kontje boter |
Zout en peper van de molen |
250 g Gerookt Spek |
Spaghetti alla Carbonara Aanwijzingen
- Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
- Zet een pan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
- Snij het spek in blokje
- Neem een mengkop en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
- Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal of in een kookpot.
- Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
- Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
- Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Recept notities
Wij gebruikten :
- Spek : Glorius varken - Dry Aged Spek van Gustor
- Pasta : Belcampi - Belgisch graan wordt Belgische Pasta
Naar idee van Jeroen Meus - Dagelijkse kost