Risotto van erwtjes en sla
Categorie: | Hoofdgerechten Vegetarisch Risotto |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
1 g Boter |
1 stuk(s) grote Ui, fijngesnipperd |
2 teentje(s) Knoflook |
300 g Arborio rijst |
1 1/2 dl droge Vermouth of Sherry (fino) |
1 L Groentenbouillon |
350 g Doperwten, diepvries of vers |
blaadje(s) Kropsla, gewassen en in stukjes gescheurd |
4 el Verse Munt, en extra blaadjes voor garnering |
50 g Mascarpone |
Zeezout en vers gemalen peper |
75 g verse gerapste, Parmezaan |
Risotto van erwtjes en sla Aanwijzingen
- Smelt de boter in een pan, voeg de ui en de knoflook toeen bak het mengsel tot het zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de rijst toe, roer 1 minuut tot alle korels glimmen en voeg vervolgens de vermouth (of sherry) toe.
- Laat het geheel koken tot het vocht is opgenomen
- Schenk ondertussen in een andere pan de bouillon en breng deze aan de kook.
- Voeg ongeveer 1.5dl van de bouillon toe aan de rijst.
- Doe de erwten erbij en roer tot de bouillon helemaal is opgenomen.
- Voeg beetje bij beetje bouillon toe, hou nog +/- 1.5dl over.
- Voeg de sla, fijngehakte munt en de rest van de bouillon toe en kkok het geheel tot alle bouillon is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur, roer de mascarpone en 25g van de parmesaanse kaas door het mengsel en breng de risotto op smaak met peper en zout.
- Dek de pan af en laat de risotto nog 5 minuten rusten.