Ballekes in tomatensaus à la opa(Uitgelichte Chef Francis)
Gemakkelijk
Goedkoop
Ballekes in tomatensaus, een klassieker en vele eigen recepten. Dit is eentje van mijn papa.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Stoofpot |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten Tomansaus
2 kg Verse tomaten, gepeld in stukjes) |
1 blik Tomaten stukjes |
1/4 Raapselder / Knolselder |
1 Ui, grote |
2 Wortelen, grote |
1 Puntpaprika |
Peper en zout |
Laurier |
1 snuifje Tijm |
Italiaanse kruiden |
--- De Ballekes ---
600 g gemengd Gehakt |
Zongedroogde tomaatjes |
1 Sjalot |
Peper en Zout |
Ballekes in tomatensaus à la opa Aanwijzingen
- Alles heel fijn snijden en stoven in wat boter of olijfolie.
- Doos gepelde tomaten bijvoegen.
- Peper, zout, laurier, thijm en en Italiaanse kruiden toevoegen en laten sudderen.
- Balletjes maken, kruiden naar goesting (sjalotje, droog tomaatje fijnsnijden en mengen)
- Balletjes bij saus doen en tijdje laten sudderen.
Meer details
Website | |
Bron | Opa Francis |